Pratik Bilgiler

Neden bazı keklerde yoğurt bazı keklerde süt kullanırız ?

indirBazı kek tariflerinin içinde yoğurt bazı kek tariflerinin içinde süt kullanırız.Bazen bu malzemeleri birbirinin yerine kullanırız ama bu tarifin değişmesine neden olabiliyor.Çünkü yoğurt,süt kekin süngerimsi bir doku da veya tok bir doku da olmasında etkili.

images (2)İçine süt koyduğumuz harç daha akışkan bir yapıya sahiptir.Süt kullandığımız kek tariflerinde kekimiz hem puf puf kabaran hem de sünger gibi yumuşak dağılan bir kek  elde ederiz.Sütlü kekler genellikle aromalı (limonlu,elmalı,tarçınlı kek) yapımında daha çok kullanılır.

images (1)Gelelim yoğurta.. Yoğurtlu kek tariflerinde kekin yapısı sütlü olana göre daha farklıdır.Yoğurtlu kekler daha tok,dolgun,yoğun kıvamlı ve nemli olur.Sütlü keklere nazaran kullanılan malzemelere göre değişiklik göstermekle birlikte daha az kabarır.Yoğurtlu keklerde şeker tadı daha yoğun hissedilir.Yoğurtlu kekler soslu kek yapımı için genellikle tavsiye edilir. 🙂

Yani “evde süt yok yoğurt koysam olur mu ? ” veya “Evde yoğurt kalmamış süt koysam aynı olur mu ? ” sorularına sizin için bir cevap olmuşuzdur umarım.İki malzemede birbirinin yerine geçebilir,sizin kekiniz yine güzel olacaktır ancak tarifteki gibi birebir aynı lezzeti dokuyu yakalayamazsınız.😊

 

Görseller ” milliyet ” ten alıntıdır.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s